Guvernul ungar vrea sa-si dea in judecata predecesorii

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 09:57
978 citiri
Guvernul ungar vrea sa-si dea in judecata predecesorii

Guvernul ungar considera ca administratiile anterioare sunt responsabile pentru cresterea datoriei nationale, motiv pentru care vrea sa le cheme in instanta, conform NewsIn.

Partidul conservator Fidesz, aflat la putere, intentioneaza sa analizeze posibilitatea de a-i deferi justitiei pentru politicile lor, a declarat Peter Szijjarto intr-un interviu citat de DPA.

Fidesz "urmareste clar" sa vada premieri si ministri de finante din foste guverne socialiste in boxa acuzatilor, ceea ce ar fi "fara precedent intr-o tara democratica", a declarat vicepresedintele principalului partid de opozitie.

"Daca se va intampla acest lucru, Ungaria s-ar confrunta cu o cenzura severa. Tine de alegatori sa emita verdicte in chestiuni precum" datoria nationala, a subliniat Laszlo Kovacs.

Reprezentand circa 80% din Produsul Intern Brut, datoria guvernului central ungar este cea mai mare dintre fostele tari comuniste care au aderat la UE.

Fostul premier socialist Ferenc Gyurcsany a admis recent ca politicile guvernului sau au dus la cresterea datoriei guvernamentale, insa a precizat ca tendinta ascendenta a inceput in timpul mandatului precedent de premier al lui Viktor Orban, care s-a incheiat in 2002.

#datorie, #datorie guvernamentala, #criza ungaria, #guvern ungaria , #Ungaria