Fitch a inrautatit perspectiva de rating a Ungariei de la stabila la negativa

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 20:40
694 citiri
Fitch a inrautatit perspectiva de rating a Ungariei de la stabila la negativa

Agentia de evaluare financiara Fitch a inrautatit perspectiva de rating a Ungariei de la stabila la negativa, din cauza efectelor incetinirii economice la nivel global, a indatorarii ridicate a tarii, dar si a unor politici nepotrivite ale guvernului.

Ungaria este evaluata de Fitch cu rating "BBB-" pentru credite pe termen lung in valuta, la fel ca Romania. Calificativul "BBB-" este ultima treapta din categoria recomandata investitorilor. Romania are perspectiva stabila din partea agentiei.

"Revizuirea perspectivei la negativa reflecta o deteriorare puternica a cresterii si finantarii pe plan extern, care afecteaza economia mica, deschisa si relativ greu indatorata a Ungariei. In pus, diferite politici fiscale si masura de a permite restituirea creditelor ipotecare in valuta la un curs de schimb sub cel al pietei au afectat increderea investitorilor, de care depind perspectivele pe termen mediu", afirma Matteo Napolitano, director la divizia Fitch pentru ratinguri de tara, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

O incetinire mai puternica decat asteptarile a economiei ungare, iesiri de capital sau probleme in sectorul bancar, o crestere a primei de risc sau presiuni asupra finantelor statului ar putea conduce la o retrogradare. Un angajament mai slab al guvernului in privinta consolidarii bugetare ar putea, de asemenea, sa conduca la o revizuire negativa.

Daca guvernul respecta tinta de deficit bugetar si economia revine pe crestere sanatoasa, mai ales insotita de puternice reforme structurale si declinul indatorarii, calificativul ar putea fi revizuit in urcare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fitch perspectiva economica Ungaria , #Ungaria