Explozie la o banca din Budapesta. Zidul de la strada a fost distrus

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 13:20
1421 citiri
Explozie la o banca din Budapesta. Zidul de la strada a fost distrus

O explozie care a avut loc la sediul unei filiale a unei banci din Budapesta a provocat surparea unui zid dinspre strada, luni dimineata. O investigatie preliminara sugereaza ca explozia a fost un act criminal, a anuntat politia.

Explozia a fost cel mai probabil cauzata de un exploziv, potrivit fortelor de ordine. Compozitia si tipului explozivului nu au fost stabilite inca, a adaugat aceeasi sursa.

Se pare ca presupusa actiune criminala nu a avut scopul sa ucida sau raneasca pe cineva si nu au fost inregistrati raniti, afirma politia.

Martori oculari au vazut un motociclist trecand prin fata cladirii inainte de explozie, potrivit unui corespondent MTI. Ferestrele au fost sparte de suflul exploziei de ambele parti ale drumului.

Explozia a avut loc la ora locala 4.18 (5.18, ora Romaniei) pe strada Lehel, in nordul orasului, distrugand fatada sediului. Se pare ca suflul exploziei a aruncat usa sediului sucursalei bancare de cealalta parte a drumului.

Cladirea a fost evacuata dupa sosirea fortelor de interventie la fata locului, dar autoritatile le-au permis ulterior locuitorilor sa se intoarca in locuinte.

Pe de alta parte, potrivit unor martori, ar putea sa fie vorba despre o bomba, relateaza AFP.

Explozia a demolat in intregime fatada sucursalei Bancii CIB, o filiala a grupului bancar italian Sanpaolo Intensa, scrie agentia franceza.

Potrivit unor marturii culese de presa ungara, un barbat care circula cu o motocicleta a depus un pachet in fata sediului, cu putin timp inainte de explozie. Politia a refuzat sa comenteze aceste articole de presa.

Geamurile cladirii s-au spart din cauza suflului deflagratiei, resimtite pe o raza de un kilometru.

#explozie banca Budapesta, #explozie CIB Bank , #Ungaria