Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoria guvernamentala a Ungariei a atins maximul ultimilor 16 ani

Datoria guvernamentala a Ungariei a atins maximul ultimilor 16 ani


Datoria guvernamentala a Ungariei a urcat de la 76,7% din Produsul Intern Brut la sfarsitul trimestrului al doilea al anului trecut la 82,6% la finele trimestrului al treilea, maximul incepand din 1995, potrivit datelor publicate de banca centrala de la Budapesta.

Imprumuturile nete ale statului, diferenta dintre valoarea imprumuturilor si rostogolirea datoriilor ajunse la scadenta, au reprezentat 5,5% din PIB in perioada de 12 luni incheiata in septembrie, arata datele bancii.

Creditarea neta a populatiei a coborat in acelasi interval cu 5,7%. Transferurile de capital de la populatie la stat prin retragerile din fondurile de pensii private, de 9,6% in primele trei luni ale anului trecut, au avut un efect semnificativ asupra creditarii pentru stat si populatie.

In septembrie, datoria consolidata bruta la valoare nominala, calculata conform criteriilor UE, s-a situat la 22.931 forinti (73 miliarde de euro) sau 82,6% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1003 ori