Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile ungare, interesate de forta de munca din Romania

Companiile ungare, interesate de forta de munca din Romania

Companiile ungare sunt favorabile liberalizarii pietei muncii si ar angaja imediat muncitori calificati din Romania si Bulgaria, informeaza un articol publicat joi, in cotidianul economic ungar Napi Gazdasag, transmite MTI.Potrivit publicatiei citate, multe firme din tara vecina considera angajarea muncitorilor straini drept o preconditie pentru dezvoltarea lor viitoare, in special in cazul firmelor din Estul Ungariei, unde lipsa de mana de lucru calificata este o problema serioasa. Companiile intervievate de Napi Gazdasag s-au plans de intentia guvernului ungar de a limita accesul muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii din Ungaria, intr-un moment in care executivul de la Budapesta vrea sa introduca un program de austeritate. In opinia firmelor ungare, angajarea unor muncitori est-europeni 'cu pretentii salariale reduse' ar putea fi o modalitate de a-si mentine stabilitatea financiara.

Miercuri seara, ministrul ungar al Muncii, Peter Kiss, a anuntat ca Ungaria va limita accesul pe piata muncii pentru romani si bulgari, permitand accesul acestora doar selectiv, in sectoarele unde nu exista destula oferta de forta de munca. Se intentioneaza, astfel, limitarea accesului muncitorilor care lucreaza pe cont propriu, Ungaria neopunandu-se companiilor locale cand acestea angajeaza romani sau bulgari. Planul ministrului ungar citat va fi supus organizatiilor profesionale la finele acestei saptamani pentru discutii.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori