Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE cere Ungariei sa schimbe legislatia privind taxa de prima inmatriculare a masinilor second-hand

CE cere Ungariei sa schimbe legislatia privind taxa de prima inmatriculare a masinilor second-hand

Comisia Europeana a solicitat joi Ungariei, printr-un aviz motivat, sa modifice dispozitiile relevante privind taxa de inmatriculare auto, care se refera la deprecierea valorii ce trebuie aplicate autovehiculelor second-hand provenite din alte state membre la determinarea valorii lor impozitabile, informeaza NewsIn.

Desi Ungaria a facut unele modificari asupra legii, reglementarea respectiva continua sa discrimineze achizitia de masini second-hand din alte state membre ale UE.

Daca Ungaria esueaza sa se conformeze cerintelor din avizul motivat, CE poate duce cazul in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ).

CEJ sustine ca un stat membru poate impune o taxa auto la prima inmatriculare a unui vehicul in acel stat membru, daca taxa este in conformitate cu cerintele din tratatul de aderare.

Aceasta inseamna ca un stat membru nu trebuie sa impuna nicio taxare interna a produselor din alt stat membru care sa o depaseasca pe cea impusa produselor interne similare.

Pe 25 iunie, Comisia Europeana a solicitat si Romaniei informatii in legatura cu legislatia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectand ca actuala legislatie romaneasca are efecte protectioniste asupra industriei auto nationale.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1550 ori