Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul european, respins si de Ungaria

Bugetul european, respins si de Ungaria

Intr-o declartie comuna, cei 24 de europarlamentari ungari resping categoric proiectul de buget european elaborat sub presedintia Marii Britanii. Cu cat esti mai sarac, cu atat primesti mai putini bani - astfel se poate interpreta proiectul de buget elaborat de Marea Britanie, in opinia europarlamentarilor populari din cele 10 state nou intrate in UE si acest fapt va adanci mai mult decalajul dintre aceste tari si ceilati membri mai vechi ai UE.Conform deputatilor, evaluarile premierului britanic referitoare la deficitul bugetar nu sunt realiste, iar in cazul in care el va fi aprobat se vor reduce substantial finantarile pentru coeziune in cadrul uniunii.

Prin acest proiect cei 10 noi membri ai UE vor dispune de fonduri mult reduse. Intre timp, in Consiliul Europei, fractiunea formata din noile state membre a constituit o asociatie pentru reprezentarea intereselor sale fata de proiectul premierului Tony Blair. Pentru punerea in aplicare a proiectului de buget pe 7 ani al UE este necesara aprobarea Parlamentului European. Szajer Jozsef, europarlamentar al Ungariei, a declarat ca inca nu poate fi vorba de un veto parlamentar, dar in cazul in care nu se ajunge la un compromis acceptabil, se poate recurge si la acest drept.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 899 ori