Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

6.000 de intrebari legate de Rosia Montana

6.000 de intrebari legate de Rosia Montana

Ministerul roman al Mediului a transmis investitorului minier canadiano-roman Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) lista de intrebari si obiectii formulate anul trecut in cadrul forumurilor organizate cu participarea locuitorilor din Romania si Ungaria pe marginea studiului de impact asupra mediului inconjurator al minei aurifere.

In opinia secretarului de stat din Ministerul roman al Mediului, Attila Korodi, documentatia de aproximativ 15.000 de pagini cuprinde 5.610 intrebari si opinii, respectiv 489 de luari de cuvant ale participantilor la forumurile organizate, cerand investitorului sa faca o nota referitor la propunerile de solutionare.

Unii au fost ingrijorati din cauza bazinelor de decantare, altii se refereau la efectele asupra mediului inconjurator, sau se interesau de garantiile financiare, de apararea mostenirii culturale sau de problema stramutarii locuitorilor din zona.

La solicitarea cotidianului citat, purtatorul de cuvant al RMGC, Johanna Fritz-Csokany, a mentionat ca intreprinderea doreste sa raspunda la toate intrebarile, dar nu a putut preciza in cat timp anume. Stephanie Roth din partea Asociatiei Alburnus Maior si-a exprimat temerea ca, prevalandu-se de criterii de "redactare", ministerul de resort ar fi eludat intrebarile cele mai problematice din materialul remis RMGC.

Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 916 ori