Zona euro nu se dezintegreaza - Deutsche Bank

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 09:47
1367 citiri
Zona euro nu se dezintegreaza - Deutsche Bank

Zona euro nu se va dezintegra, a declarat miercuri Anshu Jain, copresedinte al Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa.

"Esential, credem ca zona euro va ramane intact. Volatilitatea de pe pietele financiare legata de falimentul statelor de la periferia zonei euro sau iesirea lor din zona euro s-a indepartat", a afirmat Jain intr-un discurs rostit in Dubai.

De asemenea, copresedintele Deutsche Bank a declarat ca se asteapta la "o consolidare semnificativa" in sectorul bancar, pe fondul noilor reglementari privind majorarea cerintelor de capital, transmit Reuters si Bloomberg.

"Doar cateva banci universale mari vor ramane", a avertizat Anshu Jain. Acesta a explicat ca in urma crizei financiare marile banci de investitii si-au redus gradul de indatorare cu 40% si au majorat indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu 160%.

Fuziunile si achizitiile in randurile bancilor reprezinta "consecintele neintentionate" ale noilor reglementari, sustine copresedintele Deutsche Bank.

Luni, directorul general al Deutsche Bank, Juergen Fitschen, a cerut bancilor din intreaga lume sa continue progresele cu implementarea noilor norme de capital, cunoscute sub Regulamentul Basel III.

"Acest lucru nu mai poate fi repus in discutie", a spus Fitschen, referindu-se la recentele decizii ale unor organisme de reglementare de a pune sub semnul intrebarii viabilitatea calendarului pentru implementarea noilor norme.

Regulamentul Basel III ar urma sa intre treptat in vigoare incepand in luna ianuarie 2013, insa recent organismele americane de reglementare din sectorul bancar au anuntat ca au decis sa amane data de la care ar urma sa intre in vigoare noile norme.

Aceste reguli au fost elaborate ca raspuns la criza financiara din 2008 si sunt considerate vitale pentru asigurarea capitalizarii institutiilor financiare impotriva viitoarelor socuri financiare.

Stabilite in anul 2010 de un comitet de banci centrale si organisme de reglementare din intreaga lume, Basel III ar urma sa oblige bancile sa-si constituie rezerve echivalente cu 7% din valoarea imprumuturilor pe care le acorda, fata de 2% in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Deutsche Bank zona euro, #risc zona euro, #Deutsche Bank criza financiara , #UE