Vom primi noi recomandari economice de la CE

Luni, 06 Iunie 2011, ora 18:41
1082 citiri
Vom primi noi recomandari economice de la CE

Comisia Europeana va face marti noi recomandari celor 27 de stat membre, conform NewsIn.

Recomandarile fac parte din procesul de coordonare aprofundata la nivelul UE.

Comisia va adopta 27 de seturi de proiecte de recomandari la reuniunea pe care o va avea la Strasbourg, in data de 7 iunie. Presedintele Barroso se va adresa Parlamentului European imediat dupa reuniune.

Recomandarile au la baza o evaluare detaliata: (1) a situatiei economice si bugetare din fiecare tara si (2) a modului in care masurile propuse de fiecare stat membru in cadrul programului national de reforma sau al programului de stabilitate si convergenta sau al angajamentelor luate potrivit Pactului Euro+ raspund provocarilor specifice cu care acestea se confrunta.

Acolo unde este necesar, Comisia va prezenta masuri de continuare a reformelor structurale sau de consolidare a cresterii, ce vor trebui implementate de catre statele membre in urmatoarele 12-18 luni.
Recomandarile vor fi discutate si agreate de Consiliul European in cadrul reuniunii din 23-24 iunie si adoptate in mod oficial la reuniunea acestuia din iulie.

Prezentarea recomandarilor specifice pentru fiecare stat membru este un moment esential in cadrul "semestrului european", avand ca scop coordonarea politicilor economice si bugetare.
Dupa aprobarea de catre Consiliul European, in martie, a prioritatilor de politica economica ale Europei pentru anul in curs (pe baza raportului anual de crestere, prezentat de Comisie in ianuarie), cele 27 de state membre si-au prezentat, in aprilie, planurile de consolidare a finantelor publice (respectiv programele de stabilitate si convergenta) si de inregistrare de progrese in ceea ce priveste obiectivele strategiei Europa 2020 (respectiv programele nationale de reforma).

Un comunicat de presa si un document de referinta vor fi publicate marti impreuna cu textul comunicarii adoptate de Comisie, cele 27 de seturi de recomandari si cele 27 de documente de lucru ale Comisiei ce contin analizele detaliate pentru fiecare stat membru, precizeaza un comunicat al CE.

 

#masura economica, #stat membru ue, #uniunea europeana, #buget , #UE