Vezi cine vrea sa dea afara Romania din UE

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 15:30
1933 citiri
Vezi cine vrea sa dea afara Romania din UE

Formatiunea de extrema-dreapta olandeza PVV ar "expulza imediat" Romania si Bulgaria din UE pentru ca nu au "rezolvat" problemele cu crima organizata si coruptia, a declarat sambata deputatul Ino van den Besselaar in Parlament, relateaza agentia franceza independenta Novopress in pagina online.

Ino van den Besselaar, deputat al Partidului Libertatii (PVV) condus de populistul Geert Wilder, a facut aceasta declaratie in plenul Camerei Reprezentantilor (Camera inferioara), intr-o interventie asupra punctului de vedere al Guvernului CDA (Partidul Democrat Crestin)-VVD (Partidul Liberal, de dreapta) cu privire la circulatia muncitorilor in Uniunea Europeana (UE).

Romania si Bulgaria au devenit membre ale UE la 1 ianuarie 2007, dar nu indeplineau integral criteriile de aderare, a apreciat deputatul, adaugand ca aderarea celor doua tari nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata.

Daca PVV ar avea majoritate in Parlament, Romania si Bulgaria ar fi "expulzate imediat", a subliniat Ino van den Besselaar, intrebandu-se cand va detine formatiunea lui Wilders aceasta majoritate.

El a argumentat ca cele doua tari nu au "rezolvat" nici pana in prezent problemele din domeniul crimei organizate si coruptiei.

In ultimele alegeri parlamentare, PVV a obtinut 24 de mandate, devenind cel de al treilea cel mai important partid din Parlamentul Olandei. PVV este un important partener al coalitiei CDA-VVD, la putere, desi nu are reprezentanti in Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania UE, #bulgaria ue, #olanda ue romania bulgaria , #UE