Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Variante UE pentru taxa de prima inmatriculare

Variante UE pentru taxa de prima inmatriculare
Comisia Europeana a formulat si a transmis raspunsul la modificarile propuse de Ministerul Economiei si Finantelor la taxa de prima inmatriculare, raspuns care contine observatii suplimentare asupra formulei de calcul, au declarat, marti, surse guvernamentale.

"Autoritatile de la Bucuresti vor intra, in scurt timp, in posesia raspunsului care contine precizari suplimentare ale Comisiei la formula de calcul si, prin urmare, vor continua negocierile cu reprezentantii CE pe aceasta tema", au mentionat sursele citate.

Noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, dupa cum prevede Codul Fiscal, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto, in urma cu aproape trei luni.

Comisia a considerat ca taxarea masinilor la mana a doua vandute de cetatenii romani este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE, precum si ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.

La inceputul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare in care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul.

Aceste principii raspund, insa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi. Ulterior, expertii ministerul au avut mai multe runde discutii cu specialistii europeni.

In prezent, taxa de prima inmatriculare se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii.

Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara euro si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori