Valeriu Tabara a discutat cu reprezentantii BM despre absorbtia fondurilor UE

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 14:28
1783 citiri
Valeriu Tabara a discutat cu reprezentantii BM despre absorbtia fondurilor UE

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara s-a intalnit luni la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu o delegatie a Bancii Mondiale, printre subiectele abordate numarandu-se si implementarea unui program care sa accelereze absorbtia fondurilor UE.

"In cadrul intalnirii au fost purtate discutii pe tema asistentei acordate prin Proiectul MAKIS (,,Modernizarea Sistemului de Informare si Cunoastere in Agricultura"), in vederea accelarii absorbtiei fondurilor UE din domeniul agriculturii.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind rolul APIA, schemele de sprijin gestionate de aceasta, beneficiarii platilor pe suprafata in cadrul Campaniei 2010, controalele pe teren, sistemul IT aferent institutiei, precum si sistemul de identificare a parcelelor agricole", se arata intr-un comunicat transmis luni de reprezentantii APIA.

Totodata, au fost exprimate aprecieri pozitive cu privire la aplicatia de identificare online a parcelei agricole "IPA online", la avantajele pe care le confera utilizarea acestei facilitati in procesul de acordare a sprijinului financiar pe suprafata.

Partile si-au exprimat acordul cu privire la necesitatea continuarii cooperarii precum si la beneficiile pe care procesul de acordare a sprijinului financiar pentru fermieri le poate obtine in cadrul Proiectului MAKIS.

Delegatia Bancii Mondiale a fost condusa de Philippe Le Houerou, in calitate de vicepresedinte pentru Regiunea Europa si Asia Centrala, iar partea romana a fost reprezentata de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, de directorul general APIA, Florin Marius Faur si de reprezentanti ai agentiei in domeniile IT, control pe teren, metodologie, monitorizare, raportare si relatii institutionale. 

#tabara, #bm, #absorbtie, #fonduri, #ue , #UE