Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungureanu, catre Van Rompuy: Avem nevoie de Europa!

Ungureanu, catre Van Rompuy: Avem nevoie de Europa!


Prim-ministrul Razvan Mihai Ungureanu a declarat in cursul unui discurs sustinut cu ocazia vizitei oficiale a presedintelui Consilului European, Herman Van Rompuy, ca Romania are nevoie de Europa si ca mentinerea coeziunii in cadrul Uniunii Europene este necesara.

Ungureanu a facut referire si la nevoia de solidaritate politica in cadrul Uniunii si la respingerea agresivitatii si a instigarii la atitudini extreme.

Business24 va prezinta principalele idei din discursul premierului Razvan Mihai Ungureanu:

"In mod indreptatit, cetatenii Romaniei pretind de la propria administratie un comportament european, posibilitaea de a-si valorifica sansele personale si pe buna dreptate, asteapta o imbunatatire a nivelului de trai".

"Aceasta transformare are loc, este vizbila si trebuie sustinuta. Nu toate asteptarile noastre au fost atinse, insa acest lucru ne arata ca insasi constructia europeana nu este responsabila, ci actiunea noastra, iar pariul acestui guvern, datoria sa fundamentala este ca fiecare zi care trece, sa transforme Romania din ce in ce mai mult intr-o tara europeana".

"Avem nevoie de Europa, avem nevoie de cresterea gradului de integrare, avem nevoie de promovarea si asimilarea larga a valorilor europene autentice".

"Dispretuim agresivitatea ascunsa in discursul politic si credem ca pe seama dialogului politic bine condus in termenii moralei, instigarea la extreme nu poate sa-si faca loc".

"Credem ca e necesara mentinerea coeziunii in cadrul Uniunii si trebuie sa redescoperim sensul solidaritatii politice in cadrul Uniunii, iar pentru acest lucru, timpul este foarte scurt".

"L-am asigurat pe domnul presedinte ca suntem capabili sa gestionam elementele macroeconomice intr-o maniera responsabila. Tinand cont de faptul ca tinta noastra inseamna crestere durabila, dorim o economie care sa isi recapete avantul si cresterea numarului de locuri de munca".

"De asemenea, credem ca putem fi pregatiti sa intram in zona euro in 2015".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori