Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE vrea sa elimine subventiile pentru exportul de legume si fructe

UE vrea sa elimine subventiile pentru exportul de legume si fructe
Comisia Europeana a prezentat miercuri un proiect de reformare a sectorului legumelor si fructelor din UE care prevede eliminarea actualului sistem de subventii pentru productia si exportul acestor produse, in ideea imbunatatirii competitivitatii, reducerii birocratiei si cresterii consumului, informeaza AP.

Potrivit Comisarului European pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, un aspect central al proiectului de reforma consta tocmai in 'decuplarea' subventiilor de productie si oferirea, in schimb, a unor sume fixe in functie suprafata cultivata si subventiile acordate pana la acea data.

Acest proces de 'decuplare' a devenit o obisnuinta si in cazul altor produse agricole, conform noii strategii de reforma a politicii agricole a UE. In plus, Mariann Fischer Boel a propus eliminarea subventiilor pentru export, acordate drept compensatie comerciantilor care isi vand produsele pe pietele mondiale, unde preturile la legume si fructe sunt mai mici decat in interiorul UE-27.

'Este nevoie sa adoptam si in sectorul fructelor si legumelor reformele destinate sa faca agricultura europeana mai competitiva si mai orientata spre piata. O parte din actualele scheme de subventionare nu mai pot fi pastrate in Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene', a declarat Mariann Fischer Boel la sfarsitul unei reuniuni cu membrii Comisiei pentru agricultura din Parlamentul European.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 715 ori