Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE restituie statelor membre 1,5 miliarde euro din contributiile de buget pentru 2007

UE restituie statelor membre 1,5 miliarde euro din contributiile de buget pentru 2007
Uniunea Europeana (UE) va returna un total de 1,53 miliarde euro celor 27 de state membre, reprezentand fonduri necheltuite din bugetul Uniunii in 2007, a anuntat executivul Uniunii Europene, relateaza Reuters. Germania va primi 300 milioane euro, Marea Britanie 258 milioane euro, Franta 234 milioane euro, Italia 191 milioane euro si Spania 131 milioane euro din bugetul Uniunii Europene ce a totalizat 113,9 miliarde euro in 2007.


Bugetul Uniunii este finantat in mare parte din contributii din partea guvernelor UE, care se dovedesc adesea a fi mai mari decat sumele cheltuite efectiv.Cu toate acestea, surplusul s-a diminuat in ultimii ani multumita imbunatatirii managementului bugetar, potrivit oficialilor UE."Suma pe care statele membre au trebuit sa o plateasca pentru contributia la bugetul Uniunii Europene in 2007 a fost foarte apropiata de nivelul cheltuielilor, ceea ce este o veste buna", a declarat comisarul european pentru buget, Dalia Grybauskaite.Peste 40% din bugetul UE este cheltuit pentru agricultura, subventii pentru ferme, si o treime pentru ajutoarele de dezvoltare regionala sau finantarea infrastructurii, precum autostrazi si alte proiecte noi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 890 ori