Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE propune crearea a cinci rute de transport rapid in Europa

UE propune crearea a cinci rute de transport rapid in Europa

Uniunea Europeana a dezvaluit, miercuri, planul de a crea cinci rute de transport rapid prin Europa, catre nordul Africii si Orientul Mijlociu, cu costul de 45 miliarde de euro (58 miliarde de dolari), pana in 2020, informeaza Reuters.

Planul a fost elaborat de Executivul UE, care doreste sa scurteze timpul de calatorie pe respectivele rute prin impunerea de proceduri rapide de trecere a granitelor, armonizarea documentelor de transport, simplificarea regulilor vamale si imbunatatirea infrastructurii de transport.

Rutele vor lega Norvegia de Rusia, Europa Centrala de regiunea Marii Caspice prin Ucraina, Balcanii de regiunea Marii Rosii prin Turcia si Orientul Mijlociu si Europa Occidentala de sudul Africii.

Comisia Europeana a anuntat ca va lansa negocierile cu statele vecine pentru crearea rutelor pe mare, uscat si feroviare.

"Imbunatatirea legaturilor de transport cu vecinii nostri va determina atat relatii mai apropiate cu acestia cat si progresul in comert si turism", a declarat comisarul european pentru relatii externe, Benita Ferrero-Waldner.

Crearea rutelor va costa aproximativ 45 de miliarde de euro pana in 2020 si marea parte a costurilor va trebui acoperita, individual, de catre statele membre, a adaugat purtatorul de cuvant pentru transporturi al Comisiei, Michele Cercone.

Planul va extinde partial "reteaua transeuropeana", sau rutele strategice de transport in interiorul UE, catre statele vecine.

"Extinderea retelelor transeuropene catre balcani si Turcia va impulsiona dezvoltarea economica in regiune", a declarat comisarul european pentru extindere, Olli Rehn.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 798 ori