UE preocupata de aderarea Romaniei la Schengen

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 23:44
1789 citiri
UE preocupata de aderarea Romaniei la Schengen

Ministrii de Interne din statele membre UE si expertii Comisiei Europene sunt preocupati de problemele pe care le-ar putea crea aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, afirma un oficial din cadrul Ministerului german de Externe,relateaza Mediafax,

Intrebat daca Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru integrarea in Spatiul Schengen si daca exista evaluari privind standardele de securitate la frontiere, Nikolaus Graf Lambsdorff, comisar in cadrul Ministerului german de Externe responsabil de Europa de Sud-Est, a raspuns: "Este clar ca aceasta este o tema de discutie la nivel european", dar acest lucru nu se intampla doar in cazul Romaniei si al Bulgariei.

"Reforma sistemului de justitie si combaterea criminalitatii organizate" sunt subiecte extrem de importante in acest context. 

"Acestea sunt capitole la care se negociaza inca intens cu Croatia, de exemplu, pentru ca este lectia pe care am invatat-o de pe urma primirii Romaniei si Bulgariei in UE", subliniaza oficialul german.

Potrivit lui Nikolaus Graf Lambsdorff, problemele pe care le-ar putea crea aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen ii preocupa in mod special pe ministrii de Interne ai statelor UE, precum si pe expertii Comisiei Europene.

Autoritatile romane au exprimat "interesul fundamental" pentru aderarea la Spatiul Schengen in martie 2011, fiind solicitat sprijinul autoritatilor germane pentru atingerea obiectivului.

 

#aderare, #comisia, #europeana, #justitie, #reforma, #schengen, #spatiul, #ue , #UE