UE pregateste noi reglementari pentru reducerea emisiile poluante din sectorul auto

Sambata, 13 Ianuarie 2007, ora 16:38
1163 citiri

Comisia Europeana va prezenta, pe 24 ianuarie, o noua strategie pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon de catre autovehicule , transmite Reuters.

Comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimos, va propune adoptarea unor regelementari care sa oblige producatorii auto sa reduca, pana in 2012, emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor comercializate UE la un nivel mediu de 120 de grame pe kilometru.

Companiile auto desfasoara actiuni comune pentru limitarea emisiilor la 140 de grame pe kilometru, pana in 2008, dar obiectivul va fi ratat, probabil. Producatorii asiatici si-au propus sa atinga aceasta tinta in 2009.

Potrivit unor oficiali UE, constructorii auto se opun adoptarii unor reglementari care sa prevada obligativitatea reducerii emisiilor. Un purtator de cuvant al comisarului european pentru Industrie, Guenter Verheugen, a declarat ca UE are o abordare mai larga pentru diminuarea emisiilor poluante, care include masuri in domeniul productiei de pneuri, al administrarii traficului si al constructiei de drumuri.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)