UE nu vrea pret minim la tigari

Marti, 11 Aprilie 2006, ora 02:17
1132 citiri

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene nu pot impune un pret minim la tigarete.Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene nu pot impune un pret minim la tigarete, a avertizat luni Comisia Europeana, anuntand in acelasi timp ca a luat masuri in justitie impotriva Greciei, Frantei, Belgiei, Irlandei, Italiei si Austriei, informeaza agentiile internationale de presa.

Autoritatile publice care fixeaza un pret minim la tigari distorsioneaza libera competitie si limiteaza drepturile producatorilor si importatorilor de tigarete din cele 25 de state membre UE, a apreciat Comisia Europeana.

"Introducerea unor preturi minime de vanzare pentru tigarete este impotriva legislatiei comunitare si produce avantaje doar pentru producatorii care sunt in masura sa isi protejeze marginile de profit", a apreciat Comisarul European pentru impozite si uniune vamala, Laszlo Kovacs.

De asemenea, executivul UE a apreciat ca, daca statele membre UE doresc sa descurajeze fumatul prin majorarea preturilor la tigari, atunci ar trebui sa creasca accizele la tigari.

Sursa:Bloombiz.ro