Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa auto pentru prima inmatriculare

UE nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa auto pentru prima inmatriculare


Legislatia UE nu obliga statele membre sa impuna o taxa de prima inmatriculare, dar in cazul in care o fac trebuie sa evite aplicarea ei discriminatorie, a declarat, Natasja Bohez Rubiano, ofiterul de presa al comisarului european pentru taxe, Algirdas Semeta.

"Legislatia Uniunii Europene nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa pentru prima inregistrare. Totusi, daca un stat membru decide sa aplice o astfel de taxa ea trebuie sa respecte legislatia europeana, evitand cu preponderenta orice fel de discriminare in aplicarea ei", a precizat Natasja Bohez Rubiano, ofiterul de presa al comisarului european pentru taxe, uniune vamala, audit si antifrauda, Algirdas Semeta.

"Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca legea romaneasca era discriminatorie in ceea ce priveste masinile second-hand cumparate din alte state membre. Exista mai multe solutii pentru eliminarea unei astfel de discriminari: o solutie ar fi taxarea tuturor vehiculelor care circula in Romania. Este treaba autoritatilor romane sa gaseasca solutia potrivita, dar aceasta trebuie sa fie in concordanta cu decizia Curtii Europene de Justitie", a precizat Natasja Bohez Rubiano.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni ca in urma unei analize facute la minister, in cadrul coalitiei, a propus ca aplicarea noii taxe auto sa fie amanate pana la 1 ianuarie 2013. Astfel, proprietarii care au masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 au inca un an la dispozitie ca sa-si poata vinde masina.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1836 ori