UE nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa auto pentru prima inmatriculare

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 14:42
2043 citiri
UE nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa auto pentru prima inmatriculare

Legislatia UE nu obliga statele membre sa impuna o taxa de prima inmatriculare, dar in cazul in care o fac trebuie sa evite aplicarea ei discriminatorie, a declarat, Natasja Bohez Rubiano, ofiterul de presa al comisarului european pentru taxe, Algirdas Semeta.

"Legislatia Uniunii Europene nu obliga niciun stat membru sa impuna taxa pentru prima inregistrare. Totusi, daca un stat membru decide sa aplice o astfel de taxa ea trebuie sa respecte legislatia europeana, evitand cu preponderenta orice fel de discriminare in aplicarea ei", a precizat Natasja Bohez Rubiano, ofiterul de presa al comisarului european pentru taxe, uniune vamala, audit si antifrauda, Algirdas Semeta.

"Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca legea romaneasca era discriminatorie in ceea ce priveste masinile second-hand cumparate din alte state membre. Exista mai multe solutii pentru eliminarea unei astfel de discriminari: o solutie ar fi taxarea tuturor vehiculelor care circula in Romania. Este treaba autoritatilor romane sa gaseasca solutia potrivita, dar aceasta trebuie sa fie in concordanta cu decizia Curtii Europene de Justitie", a precizat Natasja Bohez Rubiano.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni ca in urma unei analize facute la minister, in cadrul coalitiei, a propus ca aplicarea noii taxe auto sa fie amanate pana la 1 ianuarie 2013. Astfel, proprietarii care au masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 au inca un an la dispozitie ca sa-si poata vinde masina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa auto amanata, #taxa auto Romania, #UE taxa auto Romania , #UE