Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE dezbate ce va face pentru mediu pana in 2020

UE dezbate ce va face pentru mediu pana in 2020


Comisia Europeana a lansat o consultare publica pentru a colecta opinii cu privire la cel de-al saptelea Program de actiune pentru mediu al UE, care va stabili obiectivele prioritare ce trebuie urmarite pana in 2020.

Cel de-al 7-lea Program de actiune pentru mediu ar trebui sa ofere un cadru global si coerent pentru aceste initiative strategice, stabilind obiective prioritare si aratand clar modul in care politica in domeniul mediului poate sa contribuie la cresterea ecologica, la ameliorarea sanatatii si la cresterea bunastarii. Programul ar trebui sa garanteze aderarea tuturor partilor interesate - institutiile UE, statele membre, autoritatile regionale si locale, intreprinderile, partile interesate din sectorul privat, ONG-urile si societatea civila - la un program comun.

Concret, cel de-al 7-lea Program de actiune pentru mediu ar trebui sa garanteze realizarea urmatoarelor angajamente:

- imbunatatirea implementarii si a respectarii normelor UE in domeniul mediului, cu scopul de a oferi rezultate mai bune in materie de protectie a mediului;
- asigurarea faptului ca si alte politici ale UE isi ating obiectivele stabilite in materie de clima si mediu;
- asigurarea accesului la dovezi solide si la cele mai recente cunostinte stiintifice, care sa serveasca drept baza pentru elaborarea si implementarea politicilor in domeniul mediului;
- completarea lacunelor strategice semnificative, daca acest lucru se justifica prin prisma celor mai recente informatii stiintifice si este in conformitate cu principiul precautiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1195 ori