Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE da producatorilor de vin subventii suplimentare de 510 milioane euro

UE da producatorilor de vin subventii suplimentare de 510 milioane euro
Producatorii de vin din Uniunea Europeana, inclusiv cei din Romania, vor primi subventii suplimentare in suma totala de 510 milioane de euro, pentru imbunatatirea calitatii, astfel incat sa poata concura cu Statele Unite, Australia si Africa de Sud.

Din totalul de 510 milioane de euro, Spania va primi 162 de milioane de euro, Franta 111 milioane de euro si Italia 101 milioane de euro, transmite Bloomberg.com.

Celelalte state care vor primi subventii sunt Portugalia, Romania, Bulgaria, Germania, Ungaria, Cehia, Grecia, Austria, Slovenia, Cipru, Slovacia, Malta si Luxemburg.

Producatorii din aceste state vor primi sprijin, in anul comercial 2007-2008, care a inceput in luna august, pentru schimbarea soiurilor vinurilor, relocarea culturilor de vita-de-vie si imbunatatirea tehnicilor de cultivare.

Valoarea totala a subventiilor acordate de UE dupa 1999 ajunge astfel la trei miliarde de euro, iar suplimentarea ajutoarelor are loc in contextul reformei politicii agricole comune, propusa de Comisia Europeana.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 755 ori