UE: Cresterea taxelor in Grecia ar putea genera venituri sub asteptarile guvernului elen

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 09:55
1320 citiri
UE: Cresterea taxelor in Grecia ar putea genera venituri sub asteptarile guvernului elen

Cresterea taxelor in Grecia, decisa de autoritatile de la Atena pentru reducerea celui mai mare deficit bugetar din UE, ar putea genera venituri sub asteptarile guvernului elen, potrivit unui document de lucru al UE, citat de Bloomberg.

O astfel de evolutie ar obstructiona eforturile premierului George Papandreou de a reduce deficitul bugetar cu patru puncte procentuale in 2010, la 8,7%, precizeaza Mediafax.

Parlamentul elen a aprobat, saptamana trecuta, un pachet de masuri care presupun majorarea unor taxe si reduceri de cheltuieli pentru a convinge investitorii si UE ca statul doreste sa restranga deficitul fiscal.

Masurile de austeritate, care au ca scop economisirea a 4,8 miliarde de euro, "par a fi suficiente pentru a atinge obicetivele pentru 2010", dar persista riscurile ca majorarea TVA si a accizelor la combustibil sa genereze venituri mai mici decat prognozeaza guvernul, potrivit sursei citate.

Documentul va fi discutat saptamana viitoare, la Bruxelles, la o reuniune a ministrilor Finanatelor din UE.

Guvernul de la Atena estimeaza ca majorarea TVA de la 19% la 21% va genera venituri suplimentare de 1,3 miliarde de euro in 2010, in timp ce contributia cresterii accizelor la benzina si motorina este calculata la 450 de milioane de euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ue, # crestere, # taxe, # grecia, # venituri , #UE