Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE: conferinta pe tema rromilor la Bucuresti

UE: conferinta pe tema rromilor la Bucuresti

Uniunea Europeana va organiza o conferinta la Bucuresti, in octombrie, pentru a discuta despre programe de ajutor pentru rromi, in contextul unei polemici intre Paris si Bruxelles, a anuntat comisarul european pentru Afaceri Sociale, intr-un interviu care va fi publicat luni, conform Mediafax.

Participantii la conferinta vor discuta despre mijloacele "de a implementa mai bine programele de ajutor in favoarea rromilor", a precizat comisarul ungar Laszlo Andor, in interviul pentru saptamanalul austriac Profil.

Nici o data precisa nu a fost mentionata pentru aceasta reuniune.

In interviul sau, comisarul Andor acuza de asemenea politica franceza de repatriere a romilor, apreciind ca "exista evident oameni care incearca sa isi consolideze popularitatea in detrimentul unui grup deosebit de vulnerabil".

"Dar nu poate exista loc pentru rasism si xenofobie in Europa", a adaugat el.

Comisarul deplange de asemenea faptul ca alte tari, precum Romania si Bulgaria, nu implementeaza suficient programele de ajutor existente.

Summitul liderilor UE de joi, de la Bruxelles, s-a transformat intr-o confruntare pe tema rromilor intre presedintele francez, Nicolas Sarkozy, care isi mentine politica de repatriere controversata in pofida criticilor, si Comisia Europeana.

Comunitatea rromilor este formata din aproximativ zece milioane de persoane in Europa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 892 ori
Citeste mai multe desprerromi tigani ue