UE ar putea introduce o noua taxa pentru combustibili

Sambata, 06 Martie 2010, ora 10:39
1556 citiri
UE ar putea introduce o noua taxa pentru combustibili

Uniunea Europeana ar putea introduce o taxa directa pe combustibili, in cadrul unui plan de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Propunerea a fost facuta de noul comisar european pentru impozite, Algirdas Semeta, care a declarat ca existenta unei taxe minime pe carbon, in Uniunea Europeana, este o "prioritate", relateaza The Daily Telegraph.

Astel, toti cetatenii Uniunii Europene ar putea plati o taxa in plus, directa, pentru petrol, carbune si gaze naturale, aceasta fiind prima finantare care nu va proveni de la guverne, ci direct de la consumatori.

Herve Jounjean, director general al departamentului de buget din cadrul Comisiei Europene a declarat ca trebuie sa existe un mecanism care sa conduca la finantarea directa a UE.

Insa, potrivit analistilor, noua taxa ar majora considerabil facturile pentru energie, in special pentru consumatorii industriali.

In prezent, taxa se calculeaza in functie de cantitatea de combustibil consumata, insa Comisia Europeana vrea sa se ia in calcul volumul de dioxid de carbon emis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ue, #taxa, #combustibili, #dioxid de carbon , #UE