Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE ar putea impune noi reguli in sectorul financiar

UE ar putea impune noi reguli in sectorul financiar
Institutiile financiare din Uniunea Europeana vor trebui sa puna deoparte capital pentru a acoperi activitatile riscante, informeaza Reuters, citand un raport care urmeaza sa fie adoptat, miercuri, de un grup de legiuitori ai UE. Cererile intiale pentru impunerea unor reguli noi, mai drastice, au fost rezolvate astfel, printr-un compromis.


"Am ajuns la un compromis, iar acesta este un bun punct de plecare pentru asigurarea unor reglementari pentru toti jucatorii de pe pietele financiare, inclusiv pentru fondurile cu capital speculativ si fondurile inchise de investitii ", a declarat autorul raportului, socialistul danez Poul Nyrup Rasmussen .Comisia europeana are drept unic de a intia reguli pentru serviciile financiare in Uniunea Europeana, dar bazele legale speciale ale raportului parlamentar - care are nevoie de o majoritate absoluta a intregului Parlament - presupun ca directorul executiv al grupului sa aiba in vedere legislatia.Raportul urmeaza sa fie inaintat, miercuri, comitetului pentru afaceri economice din parlament.Raportul initial al lui Rasmussen cerea impunerea unor reguli mai drastice pentru anumite sectoare ale industriei, cum ar fi fondurile cu capital speculativ si fondurile inchise de investitii, acestea fiind privite de catre sindicatele de munca si politicienii de stanga drept "lacuste" ce se hranesc cu companii, ce duc la deprecieri de active si reduceri de personal.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1114 ori