UE a aprobat cresterea cu 10 miliarde dolari a planului austriac de ajutorare a economiei

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 18:11
1137 citiri
UE a aprobat cresterea cu 10 miliarde dolari a planului austriac de ajutorare a economiei

Autoritatea de reglementare antitrust a Uniunii Europene (UE) a aprobat vineri o crestere cu 10 miliarde euro a planului austriac de ajutorare a companiilor care se confrunta cu o criza a lichiditatilor din cauza recesiunii gobale, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Comisia Europeana, care monitorizeaza ajutoarele guvernamentale acordate in cele 27 de state membre UE, a aprobat in martie planul guvernului din Austria care are un buget estimat la pana la 500 milioane euro.

Ulterior, Austria a cerut Comisiei in repetate randuri aprobarea unui majorari cu 10 miliarde dolari a planului pentru acordarea de garantii publice companiilor mari .

"Criza curenta a creditelor inaspreste conditiile de creditare, astfel incat cererea Austriei pentru cresterea bugetului este justificata", a declarat comisarul european pentru competitie, Neelie Kroes.

Tot vineri, ministerul austriac de finante si banca centrala a Austriei au anuntat ca pachetul destinat stabilizarii sectorului bancar, in valoare de 100 miliarde euro, este suficient, negand un raport publicat in cotidianul Der Standard ce miza pe nevoia unei suplimentari.

Der Standard a anuntat ca banca centrala este ingrijorata de cresterea creditelor neperformante in Europa emergenta, unde bancile austriace si subsidiarele acestora au acordat credite in valoare de 267 miliarde dolari, si ca ar efectua noi infuzii de capital in cazul in care va fi nevoie.

Cotidianul nu a precizat de unde a obtinut aceasta informatie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#creditare, # companii, # lichiditati, # UE , #UE