Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE: 10 mil euro pentru distribuirea de fructe in scolile romanesti

UE: 10 mil euro pentru distribuirea de fructe in scolile romanesti


Romania va primi din partea UE aproape zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe si legume in scoli, in anul scolar 2012-2013, potrivit unui proiect de decizie al Executivului european.

Alocarea de bani de catre UE in cadrul programului de distribuire de fructe in scoli - School Fruit Scheme - pentru anul scolar 2012-2013 a fost aprobata de statele membre din Comitetul de Management, iar Comisia urmeaza sa adopte formal o decizie in urmatoarele saptamani, informeaza un comunicat al Executivului european.

Finantarea UE va fi de 90 de milioane de euro, suma care va fi distribuita celor 24 de state membre care participa la acest program. Suedia, Finlanda si Marea Britanie au decis sa nu participe la acest program.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi, in anul scolar 2012-2013, Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmata de Germania cu 11,6 milioane de euro si Romania, cu 9,8 milioane de euro.

Printre beneficiarii importanti de ajutor de la UE pentru distribuirea de fructe in scoli se mai numara si Polonia, cu 9,2 milioane de euro, Franta cu 5,6 milioane de euro si Spania, cu 4,8 milioane de euro.

Banii primiti astfel de la UE sunt alocati in cadrul unui program de cofinantare de catre statele membre cu rate cuprinse intre 50 si 75%.

Programul a fost lansat in anul 2009, iar statisticile aferente anului scolar 2010-2011 arata ca peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program, primind fructe si legume la scoala.

In propunerea de reforma a PAC, CE a inclus mariri de consolidare si extindere a acestui program, propunand alocarea unui buget UE de 150 de milioane de euro si cresterea ratelor de cofinantare a statelor membre.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1106 ori