Transparency International: Riscuri mari de coruptie in institutiile Uniunii Europene

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 11:32
1259 citiri
Transparency International: Riscuri mari de coruptie in institutiile Uniunii Europene

Institutiile Uniunii Europene (UE) risca sa fie afectate de coruptie, in special din cauza unor proceduri decizionale netransparente si a unei aplicari prea tolerante a reglementarilor existente.

Raportul prezentat joi de ONG-ul Transparency International se bazeaza pe analiza situatiei in zece institutii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia si Parlementul europene, potrivit Mediafax.

"In ultimii ani, insitutiile europene au luat mai multe masuri pentru a face ordine in interiorul lor, insa ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenta si lipsa de monitorizare", a declarat Carl Dolan, seful biroului european al Transparency International.

"In pofida unor ameliorari la nivel general, institutiile Uniunii Europene risca sa fie afectate de coruptie", potrivit ONG-ului.

Comisia Europeana (CE) a salutat contributia Transparency International in mentinerea transparentei si repectarea normelor etice. "Raportul recunoaste ca Comisia Europeana a totusi adoptat o serie de masuri pentru a reduce riscul (coruptiei) la nivelul minim", a declarat un purtator de cuvant al CE.

#risc coruptie, #coruptie instituti UE, #coruptie insitutii europene , #UE