Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transparency International: Riscuri mari de coruptie in institutiile Uniunii Europene

Transparency International: Riscuri mari de coruptie in institutiile Uniunii Europene


Institutiile Uniunii Europene (UE) risca sa fie afectate de coruptie, in special din cauza unor proceduri decizionale netransparente si a unei aplicari prea tolerante a reglementarilor existente.

Raportul prezentat joi de ONG-ul Transparency International se bazeaza pe analiza situatiei in zece institutii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia si Parlementul europene, potrivit Mediafax.

"In ultimii ani, insitutiile europene au luat mai multe masuri pentru a face ordine in interiorul lor, insa ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenta si lipsa de monitorizare", a declarat Carl Dolan, seful biroului european al Transparency International.

"In pofida unor ameliorari la nivel general, institutiile Uniunii Europene risca sa fie afectate de coruptie", potrivit ONG-ului.

Comisia Europeana (CE) a salutat contributia Transparency International in mentinerea transparentei si repectarea normelor etice. "Raportul recunoaste ca Comisia Europeana a totusi adoptat o serie de masuri pentru a reduce riscul (coruptiei) la nivelul minim", a declarat un purtator de cuvant al CE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1143 ori