Taxarea inversa se aplica la 10 zile de la aprobarea derogarii de catre UE

Marti, 06 Iulie 2010, ora 15:45
998 citiri
Taxarea inversa se aplica la 10 zile de la aprobarea derogarii de catre UE

Taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la comunicarea de catre Consiliul UE a aprobarii derogarii pentru implementarea prevederii, precizeaza Mediafax.

"

Masura privind aplicarea taxarii inverse pentru livrarile de bunuri in interiorul tarii din categoriile: cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, prevazuta la art. I pct. 3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, se aplica incepand cu a 10-a zi urmatoare comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi si numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obtinut derogarea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

MFP va publica pe site-ul oficial www.mfinante.ro data comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii. Aplicarea taxarii inverse este o masura de simplificare a platii taxei, astfel incat persoana obligata la plata taxei este beneficiarul in locul furnizorului.

Acest mecanism are ca scop colectarea optima a creantelor si un control mai riguros din partea autoritatilor fiscale, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit ordonantei de urgenta a Guvernului privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxarii inverse urmeaza a fi aplicata temporar numai pana la data de 31 decembrie 2011.

#evaziune, #invesrsa, #taxare , #UE