Suntem pe locul 6 in UE la cresterea preturilor la producator

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 13:43
988 citiri
Suntem pe locul 6 in UE la cresterea preturilor la producator

Preturile productiei industriale au crescut cu 8,6% in luna iulie fata de aceeasi periaoda a anului trecut, Romania fiind astfel pe locul sase in UE dupa acest indicator, conform NewsIn.

Cea mai mare crestere a preturilor productiei industriale din UE, de 12,6%, a fost inregistrata in Marea Britanie, arata datele publicate vineri de Eurostat.

Cresteri semnificative fata de preturile din iulie 2010 au mai fost inregistrate si in Lituania (10,7%) si Letonia (9%), in timp ce in Malta si Suedia (1% in cazul ambelor tari) si Slovacia (2%) au fost cele mai mici cresteri.

In iulie, preturile productiei industriale s-au majorat in zona euro cu 6,1% si cu 7% pe ansamblul blocului comunitar, fata de aceeasi luna din 2010.

Fata de iunie 2011, preturile productiei industriale au inregistrat o crestere de 0,5% in zona euro si de 0,4% la nivelul intregului bloc comunitar. Cele mai insemnate cresteri au fost inregistrate in Cipru (2%) si Lituania (1,4%), iar cele mai mari scaderi in Danemarca, de 0,8%, Belgia (-0,4%) si Suedia (-0,3%).

In Romania, preturile productiei industriale au avansat cu 0,8% fata de luna precedenta.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#pret, #crestere pret, #pret producator , #UE