SUA si UE: acord de combatere a falsificarii si pirateriei

Duminica, 22 August 2010, ora 18:51
1234 citiri
SUA si UE: acord de combatere a falsificarii si pirateriei

Reprezentantii Statelor Unite, Uniunii Europene si ai altor noua tari din intreaga lume intentioneaza sa semneze in septembrie un acord de combatere a traficului de bunuri contrafacute si piratate, potrivit Mediafax. 

Cele 37 de tari s-au angajat sa dea publicitatii "Acordul Comercial Anti-Contrafacere" inainte de a fi semnat, pentru a raspunde intrebarilor ridicate de mai multe grupuri de promovare a drepturilor digitale si a drepturilor utilizatorului de internet.

Grupurile de lobby din industriile cinematografica, cea muzicala si de software, precum si din alte sectoare bazate pe copyright din Statele Unite estimeaza ca pierd anual 16 miliarde de dolari in vanzari din cauza versiunilor piratate ale produselor distribuite in intreaga lume. Multe dintre aceste bunuri contrafacute sunt produse in China.

Participantii la acord sunt SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia.

Cautand sa raspunda unor intrebari si temeri ridicate de societatea civila, tarile participante au aratat ca pactul nu va cere statelor semnatare sa ia masuri care ar incalca "drepturi si libertatile fundamentale".

Unele voci sustin ca masurile impotriva pirateriei online ar putea determina furnizorii de servicii de internet sa deconecteze permanent "delincventii".

Acordul comercial nu va afecta tranzitul transfrontalier legitim de medicamente generice si nu va obliga autoritatile vamale sa perchezitioneze bagajele sau dispozitivele electronice personale ale calatorilor pentru gasirea de materiale ilicite, se arata intr-un comunicat semnat de cele 37 de guverne.

Comertul global de bunuri contrafacute si piratate se ridica la 200 miliarde de dolari anual, potrivit estimarilor din strategia Statelor Unite de combatere a acestui fenomen. 

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#sua, #ue, #falsificare, #piratare, #trafic , #UE