Statele membre UE pot lua masuri pentru ajutarea liniilor aeriene afectate de anularea zborurilor

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 17:22
1300 citiri
Statele membre UE pot lua masuri pentru ajutarea liniilor aeriene afectate de anularea zborurilor

Statele membre ale Uniunii Europene pot lua masuri temporare pentru ajutarea companiilor de transport aerian afectate saptamana trecuta de valul de anulari de zboruri cauzat de norul de cenusa vulcanica de deasupra Europei, a anuntat marti Comisia Europeana (CE), precizeaza Mediafax.

"Inchiderea spatiului aerian in UE justifica adoptarea unor masuri de introducere, temporar, a unei flexibilitati in privinta aplicarii reglementarilor si politicilor actuale, pentru a reduce presiunea asupra companiilor de transport aerian si pentru a ajuta cu probleme imediate de cash flow", se arata intr-un comunicat al CE.

Vicepresedintele Comisiei Europene Siim Kallas, comisar pentru Transporturi, a prezentat marti evaluarea preliminara a consecintelor economice suportate de industria transporturilor aeriene ca urmare a situatiei de criza de saptamana trecuta, se spune in comunicat.

Kallas a propus o serie de posibile masuri, pe termen scurt sau structurale, pentru a ajuta sectorul transporturilor aeriene sa depaseasca momentul.

Propunerile sunt sustinute si de vicepresedintele CE Joaquin Almunia, totodata comisar european pentru competitie, si de comisarul pentru economie, Olli Rehn.

"UE a fost lovita de o criza fara precedent, cu inchiderea spatiului aerian din cauza eruptiei vulcanice, situatie care a provocat anularea a peste 100.000 de zboruri si care a impiedicat mai mult de zece milioane de pasageri sa calatoreasca (...) Acum, odata ce revenim la normal, ne putem concentra pe masuri de sprijinire a industriei de profil. Este vorba de masuri practice de sprijin, pentru ca sectorul transporturilor aeriene sa poata depasi criza. Comisia propune totodata schimbari structurale, pentru a ne asigura ca nu ne vom mai regasi in aceasta situatie", a afirmat Kallas in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri cenusa vulcanica industrie transport aerian , #UE