Spania: Proiectul pentru bugetul UE propus de Herman Van Rompuy, inacceptabil

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 11:35
1331 citiri
Spania: Proiectul pentru bugetul UE propus de Herman Van Rompuy, inacceptabil
Foto: guardian.co.uk

Guvernul spaniol considera inacceptabila propunerea pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 facuta de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, (ce prevede reducerea cu 75 de miliarde de euro a propunerii de buget de 1.033 de miliarde inaintata de Comisia Europeana, n.r.), dupa cum a declarat sambata premierul Mariano Rajoy.

"Primul document prezentat de CE ni s-a parut un bun punct de plecare. Al doilea document, prezentat de dl. Van Rompuy, ni se pare pur si simplu inacceptabil. Sper ca vom putea ajunge la un acord, intrucat nu putem fi de acord cu reducerea fondului pentru Politica Agricola Comuna sau a fondurilor de coeziune", a declarat Rajoy, intrebat fiind in legatura cu acest subiect, la incheierea celui de-al 22-lea Summit Iberoamerican, care s-a desfasurat in aceste zile in orasul andaluz Cadiz.

Conform proiectului de buget, presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a propus miercuri reducerea cu 75 de miliarde de euro a cheltuielilor de 1.033 miliarde de euro pentru bugetul pe perioada 2014-2020. Herman van Rompuy doreste reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune si cu 25,5 miliarde de euro a ajutoarelor pentru Politica Agricola Comuna (PAC), adica politicile ce presupun cele mai importante cheltuieli ale bugetului european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetul UE, #Spania buget UE, #Mariano Rajoy bugetul UE , #UE