Sfaturile celui mai bogat om din lume pentru rezolvarea crizei europene

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:34
3082 citiri
Sfaturile celui mai bogat om din lume pentru rezolvarea crizei europene

Carlos Slim, in prezent cel mai bogat om din lume, considera ca actuala criza economica din Europa poate fi o oportunitate pentru dezvoltarea statelor.

Intr-un interviu pe postul de televiziune CNN, Carlos Slim vorbeste despre criza din Europa si despre cum vede el solutionarea acestei crize.

Miliardarul care s-a imbogatit in anii '80, cand Mexicul era pe marginea unei crize financiare majore, cu un deficit de PIB de 17% si cand recesiunea s-a dovedit catastrofala pentru multe industrii si companii mexicane, da sfaturi in ceea ce priveste Europa.

Carlos Slim este de parere ca recesiunea poate fi o oportunitate grozava de dezvoltare, de a construi noi industrii, pentru ca "nu exista vremuri bune sau rele".

"Crearea de locuri de munca si caritatea sunt cheia la criza economica", afirma Carlos Slim.

De asemenea, miliardarul mexican este de parere ca Europa greseste crezand ca va iesi din criza cu masuri de austeritate si alte actiuni ce nu fac decat sa scada economia, sa creasca rata somajului si sa lase oamenii fara speranta si ca este nevoie de o restructurare a sistemului.

"E clar ca statele europene au probleme fiscale, au datorii mari si un sistem nesustenabil, dar ar trebui sa priveasca spre dezvoltare, sa sustina investitiile publice", precizeaza Carlos Slim.

Acesta a sugerat in cadrul interviului ca statele europene ar trebui sa invite sistemul privat sa faca investitii pentru a mentine activitatea economiei in toate sectoarele, nu doar in cele traditionale, si mai ales sa investeasca in infrastructura si sanatate.

#criza europeana Carlos Slim, #sfaturi criza miliardar mexican , #UE