Seful BCE, favorabil unei interventii europene in proiectele de buget nationale

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 12:52
1100 citiri
Seful BCE, favorabil unei interventii europene in proiectele de buget nationale

Seful Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, se declara - intr-un interviu pentru Der Spiegel - favorabil ideii germane privind o interventie europeana in proiectele de buget nationale ale tarilor europene, semnaleaza, duminica, AFP.

Mario Draghi afirma ca sustine "pe deplin" aceasta idee propusa de ministrul german de finante Wolfgang Schauble.

"Daca vrem sa refacem increderea in zona euro, tarile vor trebui sa transfere o parte din suveranitatea lor catre nivelul european", subliniaza seful BCE.

Potrivit acestuia, "guvernele au luat deja masuri care ar fi parut de neinchipuit acum un an. Este un progres, insa nu este de ajuns".

Regulile europene privind guvernanta economica trebuie sa fie respectate cu strictete, ceea ce nu s-a intamplat totdeauna, adauga Mario Draghi.

"Mai multe guverne nu au inteles inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala de mult. Pentru ca s-au indatorat mult, ele sunt acum dependente de bunavointa pietelor financiare", explica oficialul BCE.

Liderii europeni se vor reuni la Bruxelles in zilele de 13 si 14 decembrie pentru a pune la punct noi reguli pentru Uniunea Europeana, pe baza unui raport scris de Mario Draghi si alti trei responsabili, adauga sursa citata.

#Uniunea Europeana bugete nationale, #seful BCE interventie, #economie Uniunea Europeana 2012 , #UE