Sarkozy: Tratatele UE vor suferi schimbari

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 09:10
1110 citiri
Sarkozy: Tratatele UE vor suferi schimbari

Tratatele Uniunii Europene vor fi reformate pentru a imbunatati guvernanta in cele 17 tari din zona euro, dar si pentru a spori increderea in acest bloc, este scopul pe care si l-au format Franta, Germania si Italia, in urma intalnirii de joi de la Strasbourg.

Intalnirea dintre Nikolas Sarkozy, Angela Merkel si Mario Monti este prima in aceasta formula, si a avut ca scop nu doar discutarea problemelor financiare ale italiei. S-a discutat si despre rolul BCE, dar si despre schimbarile la tratatul Uniunii Europene, potrivit Euronews.

"Franta si Germania vor propune in urmatoarele zile schimbari la tratatele Uniunii Europene pentru a imbunatati calitatea guvernantei in zona euro. De asemenea, schimbarile vor contribui la o mai buna integrare si convergenta a politicilor noastre economice", a declarat Nikolas Sarkozy, presedintele Frantei.

Cancelarul german, Angela Merkel, a sustinut ca rolul Bancii Centrale Europene nu se va schimba.

Cei trei, lideri ai celor mai mari economii din UE, au stabilit sa se intalneasca din nou, la Roma, la invitatia lui Mario Monti care a castigat sustinerea Frantei si Germaniei.

"Ii dorim mult succes noului prim ministru italian, Mario Monti, pentru munca sa, care nu este usoara. El are toata sustinerea noastra si noi vom fi mereu acolo pentru el cand ca avea nevoie de noi", spunea Merkel.

#schimbare tratate UE, #intalnire lideri UE Strasbourg, #obiective zona euro , #UE