Sarkozy ar vrea de la Merkel o noua Uniune Europeana, in care sa intre din nou si Marea Britanie, daca ajunge presedinte

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 14:40
3032 citiri
Sarkozy ar vrea de la Merkel o noua Uniune Europeana, in care sa intre din nou si Marea Britanie, daca ajunge presedinte
Foto: Wikimedia

Fostul presedinte francez Nicholas Sarkozy vine cu o promisiune electorala care ar putea rasturna intreaga situatie confuza din Europa Occidentala.

Aflat in cautarea nominalizarii sale pe postul de candidat al Partidului Republican la alegerile prezidentiale de anul viitor, Sarkozy promite ca va cere Berlinului sa modifice actualul tratat UE si va permite britanicilor sa reia votul care a dus la iesirea tarii din blocul comunitar, anunta Bloomberg.

"Europa trebuie reconstruita cu o initiativa franco-germana de a crea un nou tratat UE", a postat Sarkozy pe contul sau de Twitter, la mijlocul acestei saptamani.

Cu putina vreme inainte, fostul presedinte francez afirma ca prima vizita oficiala, in cazul in care se va reinstala la Palatul Elysee, o va face in Germania, pentru a o convinge pe Merkel de necesitatea planului sau.

Sarkozy crede ca vor fi necesare si revizuirea acordului Schengewn, ca si reluarea discutiilor cu Londra, pentru a vedea daca Marea Britanie nu ar fi tentata sa se alature Uniunii dupa reformarea acesteia.

"Daca vom avea bazele unui nou tratat al Uniunii voi merge in Regatul Unit sa-i conving ca aceasta este o oportunitate de a face un nou referendum prin care sa alipeasca tara inapoi la UE", a explicat Sarkozy, in cadul unui interviu televizat.

Delegatii Partidului Republican vor trebui sa aleaga in noiembrie pe cine vor sustine in cursa pentru fotoliul de sef al statului. Sarkozy a fost presedintele Frantei din 2007 pana in 2012, cand a fost infrant de socialistul Francois Hollande.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reforme ue, #brexit, #referendum Marea Britanie, #tratat ue, #alegeri prezidentiale Franta , #UE