Sarkozy: Acum avem doua Europe

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 09:51
2899 citiri
Sarkozy: Acum avem doua Europe

Summit-ul UE a dat nastere la "doua Europe", dupa refuzul Marii Britanii de a accepta schimbarile tratatelor UE, a declarat presedintele francez, Nicolas Sarkozy.

Sarkozy sustine ca el si cancelarul german, Angela Merkel, au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a convinge Marea Britanie sa semneze intelegerea UE menita sa rezolve criza datoriilor, scrie BBC.

Intelegerea a marcat nasterea unei noi Europe, a declarat Sarkozy pentru ziarul Le Monde.

Premierul britanic, David Cameron, si-a aparat insa decizia, spunand in fata membrilor parlamentului ca a actionat pentru a proteja sectorul financiar din Marea Britanie.

"Am cautat o intelegere cu cele 27 de state membre UE si nu am raspuns pozitiv propunerii de schimbare a tratatului din partea Germaniei si Frantei, cu buna credinta, cautand sa ajung la o intelegere la nivelul intregii Uniuni Europene care sa includa masurile de protectie necesare pentru Marea Britanie. Aceste masuri de siguranta pentru piata unica si pentru serviciile financiare erau modeste, rezonabile si relevante", a declarat acesta in fata parlamentului britanic.

Cameron a declarat ca ar putea fi un membru UE devotat si influent, cu o conditie: sa stea departe de aranjamentele care nu protejeaza interesul Marii Britanii.

In interviul acordat Le Monde, Sarkozy a declarat ca exista o singura Europa care vrea mai multa solidaritate intre membrii sai si legislatiile sale, cea de-a doua fiind atasata doar logicii pietei unice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy Europa, #doua Europe, #intelegere UE Marea Britanie , #UE