Sanctiuni extinse: UE nu renunta si largeste lista neagra cu cei implicati in criza in Ucraina

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 14:40
4563 citiri
Sanctiuni extinse: UE nu renunta si largeste lista neagra cu cei implicati in criza in Ucraina
Foto: Fragile States

Sanctiunile dictate de UE impotriva persoanelor implicate in declansarea crizei din Ucraina si a bunurilor sau afacerilor derulate de acestia cu parteneri europeni vor fi extinse pana in primavara anului viitor.

Mai mult, Bruxellesul a largit si lista neagra a suspectilor banuiti ca ar fi finantat gruparile separatiste din estul Ucrainei sau operatiunea de anexare a Crimeii de catre Rusia, lista neagra ajungand in acest moment la 150 de persoane si 37 de firme, anunta IB Times.

Lideri ai rebelilor pro-rusi, oligarhi, oficiali de la Moscova, parlamentari rusi si doua vedete locale care si-au manifestat suportul pentru actiunile separatistilor din Ucraina alcatuiesc lista persoanelor care au interdictie sa intre in spatiul european.

In randul companiilor supuse regimului sanctiunilor se numara cateva sucursale de banci din Crimeea preluate de catre Rusia, alte companii din peninsula care sunt acum administrate de Moscova, precum si producatorul din industria Apararii Almaz-Antey, suspectat ca ar fi livrat armament catre taberele separatiste din Ucraina.

Conflictul din estul Ucrainei a ucis pana in prezent 9.500 de persoane si a pus pe drumuri un numar de 1,5 milioane refugiati.

Principalul pachet de sanctiuni economice dictate de UE impotriva Rusiei este in vigoare pana in ianuarie 2017, discutii privind continuarea acestor masuri sau suspendarea lor urmand sa aiba loc la inceputul anului viitor.

#sanctiuni UE Rusia, #criza Ucraina, #victime razboi civil Ucraina , #UE