Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salarii mai mari pentru "gestionarii" banilor UE

Salarii mai mari pentru "gestionarii" banilor UE
Salariile functionarilor implicati in gestionarea fondurilor europene vor creste, iar contestatiile la licitatiile pentru proiectele finantate din fonduri UE vor fi solutionate mai repede.

Acestea sunt cateva dintre masurile pe care le va lua guvernul in perioada urmatoare, dupa ce a constatat lipsa personalului calificat din ministerele implicate in gestionarea banilor europeni, precum si ca intocmirea proiectelor pentru obtinerea fondurilor structurale dureaza foarte mult.

Aceste decizii au fost luate in cadrul Comitetului National de Coordonare pentru Instrumentele Structurale, care s-a desfasurat ieri si a fost condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Astfel, contestatiile la licitatiile pentru proiecte din bani europeni vor avea prioritate fata de alte contestatii si vor fi solutionate dupa principiul primul venit, primul servit, a precizat seful guvernului. In plus, ca intocmirea dosarelor pentru proiecte sa dureze cat mai putin, avizele de mediu vor fi emise mai repede, iar Legea exproprierii va fi modificata.

95 de proiecte, la coada la Bruxelles

Tinta autoritatilor pentru acest an este sa absorbim 2,5 miliarde de euro proveniti atat din fonduri de preaderare, cat si postaderare.

Guvernul a transmis, pana in prezent, Comisiei Europene pentru avizare 90 de proiecte de dezvoltare regionala in valoare totala de 700 de milioane de euro, si cinci proiecte de mediu care se ridica la o valoare de 550 milioane de euro.

<a href=http://evz.ro/articole/detalii-articol/392785/Salarii-mai-mari-pentru-gestionarii-banilor-UE/>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 773 ori