Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompuy lucreaza la un raport privind aprofundarea Uniunii monetare

Rompuy lucreaza la un raport privind aprofundarea Uniunii monetare


Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, va prezenta in iunie un raport asupra principalelor etape pentru "aprofundarea Uniunii monetare", a anuntat acesta in noaptea de miercuri spre joi la finalul unui summit la Bruxelles.

Participantii la summit sunt de acord sa spuna ca "trebuie sa trecem la o noua etapa a Uniunii economice si monetare, sporind consensul pentru ca UE sa fie mai aliniata cu Uniunea monetara", a declarat Van Rompuy.

"Voi realiza un raport in iunie, in stransa cooperare cu presedintele Comisiei, cel al Eurogrup si cel al Bancii Centrale Europene privind principalele etape si metoda de lucru pentru a atinge acest obiectiv", a anuntat el.

Van Rompuy a subliniat ca mai multi dintre participantii la summit au exprimat "opinii diverse asupra unor subiecte ca euro-obligatiunile intr-o perspectiva pe termen lung, o supervizare mai integrata a bancilor si o schema comuna de garantare a depozitelor" bancare.

Dupa prezentarea acestui raport, adica dupa luna iunie "vom incepe munca" a mai explicat el. "Vom discuta despre ce se poate realiza sub tratatele actuale, insa putem considera si alte ipoteze".

"Ne vom pune de acord cu privire la principalele elemente ale aprofundarii Uniunii monetare si asupra instrumentelor prin care se poate realiza", a incheiat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 819 ori