Romanii, printre cei mai pesimisti europeni

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:50
1015 citiri
Romanii, printre cei mai pesimisti europeni

Romanii si grecii conduc topul pesimistilor Europei in privinta situatiei economice din tarile lor, raportata la propriile finante. Ei nu au incredere in sistemul de sanatate publica si nici in capacitatea guvernului de a gasi solutii pentru criza economica.

Cei mai nemultumiti europeni de fata de modul in care autoritatile nationale rezolva problema inegalitatii si saraciei sunt tot romanii, grecii si letonii, desi tendinta generala este una mai optimista fata de 2010.

Negativismul privind aceste aspecte este prezent in cele mai multe state europene,potrivit unui Eurobarometru privind climatul social din UE publicat de Comisia Europeana.

Romanii sunt nemultumiti si de situatia lor financiara, considerand ca viata a devenit mai scumpa. Cu toate acestia, ei cred ca situatia lor financiara se va indrepta in urmatoarele 12 luni. In clasamentul optimistilor conduc suedezii, urmati de danezi, luxemburghezi si olandezi.

De altfel, la nivel european se constata o neincredere la nivelul populatiei fata de capacitatile propriilor guverne de a lupta cu criza.

Singurii europeni satisfacuti de modul in care autoritatile gestioneaza problema saraciei sunt luxemburghezii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top europeni pesimisti, #romani pesimisti top, #romani greci pesimisti , #UE