Romania va asigura presedintia grupului statelor UE care sustin domeniul nuclear

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 13:53
1199 citiri
Romania va asigura presedintia grupului statelor UE care sustin domeniul nuclear

Romania va asigura in urmatorii doi ani presedintia grupului statelor UE care sustin domeniul nuclear, potrivit Departamentului pentru Energie.

Vineri are loc la Luxembourg reuniunea ministrilor energiei din UE, reuniune la care Romania este reprezentata de ministrul de resort, Razvan Nicolescu. Principala tema a reuniunii este securitatea energetica, in noul context regional.

Totodata, in marja reuniunii Consiliului Energiei, vineri dimineata, a avut loc si o reuniune a grupului statelor membre UE care sustin energia nucleara.

La propunerea ministrului Economiei din Cehia si cu acordul tuturor celorlalti ministri, ministrul roman, Razvan Nicolescu, a primit propunerea, in numele Romaniei, de a asigura presedintia grupului statelor membre UE care sustin domeniul nuclear, pentru urmatorii 2 ani.

"Am acceptat cu placere propunerea facuta Romaniei. Este o dovada de incredere pentru dezvoltarile noastre din domeniul nuclear. Suntem printre putinele state ale lumii care au in ciclu nuclear complet. Va trebui sa impunem pe agenda europeana domeniul nuclear ca parte a solutiei pentru a face fata cu succes provocarilor europene actuale in domeniul securitatii energetice si al schimbarilor climatice", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Din grupul statelor UE care sustin energia nucleara fac parte Marea Britanie, Franta, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia si Romania. Acest grup se reuneste de cateva ori pe an.

#presedientie grup state UE, #domeniu nuclear , #UE