Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si EUBAM fac "front comun" pentru Strategia Dunarii

Romania si EUBAM fac "front comun" pentru Strategia Dunarii

Misiunea UE de Asistenta la Frontiera dintre Republica Moldova si Ucraina (EUBAM) ar fi interesata de proiecte comune cu Romania inclusiv in cadrul oferit de viitoarea Strategie UE pentru Regiunea Dunarii, in aplicarea careia EUBAM doreste sa se implice, informeaza NewsIn.

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut joi o intrevedere cu Udo Burkholder, seful Misiunii UE de Asistenta la Frontiera dintre Republica Moldova si Ucraina (EUBAM), aflat la Bucuresti pentru convorbiri cu reprezentanti ai autoritatilor romane in scopul trecerii in revista a proiectelor Misiunii si al asigurarii unei coordonari eficiente intre activitatea EUBAM si institutiile romanesti.

In cadrul intrevederii, interlocutorii au avut un schimb de opinii cu privire la ultimele evolutii si perspectivele de solutionare a conflictului transnistrean.

Pe de alta parte, a fost discutata si posibilitatea unor actiuni si proiecte comune derulate de Romania si EUBAM, inclusiv in cadrul oferit de viitoarea Strategie UE pentru Regiunea Dunarii, in contextul dorintei EUBAM de a se implica in implementarea Strategiei.

Au fost abordate cu precadere domeniile prioritare ale Planului de Actiune al Strategiei dedicate dezvoltarii capacitatii institutionale a statelor riverane Dunarii si promovarii securitatii si combaterii infractionalitatii grave si a criminalitatii organizate, precizeaza MAE.


Secretarul de stat Bogdan Aurescu a apreciat contributia EUBAM in asigurarea stabilitatii regionale si combaterea criminalitatii transfrontaliere, subliniind necesitatea prelungirii mandatului Misiunii dupa noiembrie 2011, cand expira actualul mandat. Aurescu a exprimat interesul si angajamentul Romaniei pentru o implicare activa in implementarea mandatului EUBAM.

Seful EUBAM, Udo Burkholder, a multumit pentru contributia Romaniei la sporirea eficientei EUBAM, precum si pentru sustinerea constanta acordata Misiunii, apreciind pregatirea deosebita si rezultatele performante ale expertilor romani detasati in cadrul misiunii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1393 ori