Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, cele mai putine companii de cercetare din UE

Romania, cele mai putine companii de cercetare din UE

Romania se numara printre tarile cu cel mai mic numar de companii inovatoare, cele care lanseaza pe piata un produs nou sau un produs imbunatatit, ea fiind precedata de numai patru tari - Germania, Malta, Spania si Cipru, informeaza agentia Europa Press, citand datele centralizate de Institutul de Studii Economice.

Un numar de noua tari din UE nu au un ansamblu de companii special inovator si se situeaza sub media europeana, de 35,9 la suta.

Ultimele locuri in acest clasament sunt ocupate de Romania, unde numai 27,9 la suta dintre companii fac inovatii, Germania (26,9 la suta), Malta (25 la suta), Spania (20,9 la suta) si Cipru, tara cu cele mai putine companii inovatoare, cu numai 14,6 la suta.

Sub media europeana se situeaza si Letonia si Lituania, ambele cu 34,5 la suta, Italia, cu el 31,1 la suta din totalul companiilor si Portugalia, cu 30,1 la suta.

In schimb, Bulgaria conduce in clasament, aici 56,4 la suta din totalul companiilor realizand inovatii, urmata de Suedia - 52,4 la suta, Luxemburg, con un 51,6 la suta si Finlanda, con un 49,6 la suta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1211 ori