Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, avertizata de CE pentru nesimplificarea transferurilor de conturi curente

Romania, avertizata de CE pentru nesimplificarea transferurilor de conturi curente

Comisia Europeana a atras, marti, atentia ca numai asociatia bancara din Romania nu a implementat principii de autoreglementare, spre deosebire de celelalte tari din UE, prin care clientii pot sa-si transfere mai usor, din noiembrie, conturile curente de la o banca la alta intr-un stat membru, informeaza NewsIn.

 

Prin acest acord de autoreglementare, clientul care ar vrea sa-si mute contul curent la o alta banca din tara ar primi asistenta de la noua banca pe tot parcursul transferului.

"Ma bucur ca asociatiile bancare nationale au luat in serios acordul de autoreglementare si au actionat astfel incat principiile comune sa poata fi aplicate de la 1 noiembrie.

Vom urmari ca aceste principii sa fie aplicate efectiv", a declarat comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy.

In Portugalia aplicarea principiilor va fi amanata cu o luna, iar in Polonia cu doua.

Majoritatea asociatiilor bancare nationale au comunicat ca transferul se va efectua fara nicio taxa pentru client, a mai precizat Bruxelles-ul.

Conform principiilor comune pentru transferul conturilor bancare, adoptate in decembrie 2008 de sectorul bancar european, daca un client vrea sa-si mute banii la alta banca, aceasta din urma va actiona ca principal punct de contact si ii va oferi asistenta pe tot parcursul transferului.

Noua banca va colabora cu cea veche spre a se asigura ca platile periodice ale clientului, cum ar fi debitele directe si ordinele de plata permanente, sunt transferate rapid si fara probleme.

De asemenea, noua banca va acorda asistenta clientului la inchiderea contului vechi si la mutarea soldului in noul cont

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 804 ori
Citeste mai multe despreasociatia bancara ce ue conturi