Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ritmul de crestere a ocuparii in UE s-a redus in al doilea trimestru, din cauza crizei economice

Ritmul de crestere a ocuparii in UE s-a redus in al doilea trimestru, din cauza crizei economice
Incetinirea economiei a dus la scaderea ritmului de crestere a ocuparii in Uniunea Europeana cu 0,2% in trimestrul al doilea din 2008 fata de trimestrul anterior, insa numarul angajatilor a sporit cu 2,9 milioane persoane fata de aceeasi perioada din 2007 anunta Comisia Europeana, titreaza Agerpres.La nivelul UE, in trimestrul al doilea erau inregistrati aproape 227 milioane de angajati.


Potrivit analizei prezentate de reprezentantii de la Bruxelles, in perioada aprilie - iunie a acestui an, rata somajului in statele membre ale UE s-a mentinut la nivelul din primul trimestru din 2008, de 6,8%.Raportul CE anticipeaza o corelare stransa intre avansul ocuparii si evolutia economiilor tarilor din blocul comunitar in urmatorii ani. Analistii CE estimeaza, totodata, ca scaderea ratei medii a somajului in UE - inregistrata in ultimii ani - ar putea sa fi luat sfarsit, aceasta stabilizandu-se la 6,8% in trimestrul al doilea si riscand sa intre pe o panta ascendenta pana la finalul anului.Daca in primul semestru din 2008, rata locurilor de munca ramase vacante, la nivelul UE, s-a mentinut la 2,1%, indicand o cerere constanta de noi muncitori, pentru semestrul al doilea UE prognozeaza o reducere a ocuparii, coroborata cu o accentuare a somajului, ca urmare a crizei economice internationale si a scaderii increderii in mediul de afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 828 ori