Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reglementarea tarifelor de roaming in retelele mobile, pe agenda UE

Reglementarea tarifelor de roaming in retelele mobile, pe agenda UE

Romania sprijina regulamentul Uniunii Europene privind reglementarea tarifelor de roaming in retele mobile pentru a proteja interesele utilizatorilor europeni de servicii de roaming.

Acest regulament a fost discutat la reuniunea informala a ministrilor de comunicatii si tehnologia informatiei din statele UE, de la Hanovra (Germania), organizata in cadrul targului international de IT&C, CeBIT 2007, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

in cadrul acestei intalniri a fost dezbatut regulamentul tarifelor de roaming international in retelele mobile, cu scopul de a se ajunge la un conses politic. De asemenea, presedintia germana a facut o prezentare a etapelor implementarii serviciului mobileTV, functional in Germania din vara anului 2006 si care reprezinta un succes in ceea ce priveste adoptarea lui de catre consumatori.

'Propunerea curenta are meritul de a introduce controlul tarifelor pe care operatorii il pot percepe intre ei, ceea ce le-ar permite sa reduca costurile cu care se confrunta clientii lor cand calatoresc in strainatate. De aceea, Romania incurajeaza aceasta initiativa care protejeaza si sprijina interesele consumatorilor, asigurand in acelasi timp o crestere a competitivitatii sectorului de telecomunicatii', a declarat secretarul de stat in MCTI, Balint Porcsalmi.

in aprilie 2007, se asteapta un vot al Parlamentului European pentru adoptarea acestui regulament, urmat de un vot in cadrul Consiliului de Ministri, in iunie 2007.
in ceea ce priveste serviciul mobile TV, Romania si-a exprimat sprijinul pentru armonizarea frecventelor la nivel european, avand in vedere ca acesta este unul dintre cele mai promitatoare servicii electronice care poate contribui la cresterea gradului de inovatie in Europa. Mobile TV a fost identificat ca o prioritate pe agenda de politici a UE avand in vedere contributia sa la atingerea scopurilor Agendei de la Lisabona. in Romania tehnologia DVB-H (mobile TV) se afla abia in faza de testare.

Potrivit MCTI, Comisia Europeana va publica, in luna iulie 2007, o comunicare pentru a evalua situatia serviciilor de mobile TV la nivel european si pentru a propune o serie de linii directoare in ceea ce priveste implementarea serviciului la nivelul UE.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 798 ori